Spíler

Pár beszéd Gyurcsányországért

Közzétéve: 2014. január 17. Szerző: OriginalSpíler

pár_beszéd_Gyurcsányországért.png

Mottó: „Olyan politikát ajánlunk, amely helyreállítja és megóvja az alkotmányos jogállamot, megerősíti a demokratikus intézményrendszert; kiterjeszti az állampolgári részvételt.” Forrás: PM honlap

Már több, mit egy éve, hogy az úgynevezett Párbeszéd Magyarországért kiszakadt az LMP-ből. Abból az LMP-ből, ami mindenekelőtt Bajnai ellenzékeként jött létre és megfogalmazta, hogy soha többet „se Bajnai, se Gyurcsány, se Orbán”. A PM kiszakadt (Jávor Benedek, Dorosz Dávid, Karácsony Gergely, Scheiring Gábor, Szabó Rebeka, Szabó Tímea, Szilágyi László, Szilágyi Péter) képviselői most úgy tűnik ismét szögre akasztották a lelkiismeretüket.

Persze, attól, hogy pár rongyos mandátumért Gyurcsánnyal, Fodorral, Kunczéval kell együtt indulni keletkezett némi gyomorforgásuk, de egy kis Unicummal ezt is le lehetett gyűrni. (Megkerestük a szeszesital gyártóját, aki határozottan cáfolta, hogy a Napoleon konyak és a Gorbacsov vodka mintájára átkeresztelnék Karácsony Unicumra a nevezetes gyomorkeserűt.)

Meggyőződésünk, hogy az a 383 876 ember, aki 2010-ben az LMP-re adta a voksát, az nem akart összefogni az MSZP-vel, vagy Bajnaival, pláne nem Gyurcsánnyal mert akkor odaszavazott volna. Nem akartak PM-et a Parlamentben. Ilyen tehát nincs. Az LMP akkori kampányfőnöke ki is volt? Karácsony Gergely. Milyen programot hirdetett meg? A fenntartható jövő, a befogadó társadalom és a megújuló demokrácia stratégiája. Megújuló demokrácia Gyurcsánnyal, Kunczéval, Fodorral?

De mi is van még a szakértelem mögött. Szerencsére a Parlament honlapja jó sok statisztikát tartalmaz, így kicsit utánanéztünk, hogy a PM-es képviselők jobban teljesítenek-e, mint anno az LMP-ben.

Képviselő neve: Felszólalások száma LMP színekben Felszólalások száma függetlenként (2013.02.12 óta)
Dorosz Dávid 180 9
Jávor Benedek 210 10
Karácsony Gergely 174 11
Scheiring Gábor 315 9
Szabó Rebeka 202 34
Szabó Tímea 231 11
Szilágyi László 262 37
Szilágyi Péter 237 15
összesen: 1811 136

5 parlamenti ülésszak alatt 1811 LMP színekben, 2 ülésszak alatt függetlenként 136 felszólalás. Persze lehet azt mondani, hogy függetlenként kevesebb megszólalási lehetőségük van, de  ilyen zuhanás akkor sem indokolt. Úgy látszik, Bajnai nem követeli meg a képviselőitől a programjuk hangoztatását, a kormány felelősségre vonását, és az érdekképviseletet a Parlamentben, ha már ő nem ül bent.

Azért ebből sok minden látszik.

Közzétéve: 2014. január 17. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr295808985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása