Spíler

Maradj talpon!

Közzétéve: 2013. december 17. Szerző: OriginalSpíler

Maradj talpon.png

Eredetileg egy hónapra tervezték, de végül másfél hónap alatt fejezték be az erőlködést. Az Együtt-PM az egykulcsos adó elleni összvissz 97 ezer aláírásával az idei minimálbér összegét sem érte el. A gyengén szervezett LMP tavaly négy hét alatt szedett össze 160 ezer szignót, a Fidesz idén tavasszal hat hét alatt egymilliót. Hivatalossá vált:az ellenzék leggyengébb láncszeme a Bajnai-csapat.

Ha ez egy tényleg valami erődemonstráció akart lenni, akkor a siker teljes. Az aláírásgyűjtés eredménytelensége az erőtlenség jelképe lett. A háztól házig kampányra készülő Bajnaiék éles helyzetben még a saját szavazóikat sem tudják elérni. Hogyan is indult ez az öntökönszúrásos sztori?

"Szelényi Zsuzsanna, az Együtt–PM II. kerületi képviselőjelöltje elmondta, hogy nem népszavazási vagy népi kezdeményezést, hanem politikai akciót indítottak, amelynek az is célja, hogy a költségvetés és az adótörvények parlamenti tárgyalásakor bemutassák a kormánytöbbségnek, milyen sokan ellenzik az egykulcsos adót.Az aláírásokat egy hónapig gyűjtik országszerte, de főleg abban a 31 egyéni választókerületben, ahol az Együtt–PM állít jelöltet." Subát a subához: érdemes az alig százezer támogató aláírást Bajnaiék korábbi szózataihoz és az ellenzék más alakulataihoz mérni.

Hol van a hatszázezer szavazó?

Bajnai és Szigetvári újra és újra elmeséli a hatszázezer megszólított szavazó legendáját. Bár e számot mára egyik közvélemény-kutató cég sem igazolja, a mostani százezres gyűjtés mindenképpen azt üzeni: az Együtt még a saját szavazóit sem éri el.

Legenda az aktivisták tízezreiről

Amerikai tanácsadók, csilivili üzenőfüzetek, egy év óta zajló toborzások. Mégis, az ígért több tízezer aktivista vagy passzív, vagy nincs is. "Jelenleg az Együtt-PM önkénteshálózata 10-12 ezres, a párt legális támogatói adatbázisában pedig nagyjából 200 ezer háztartás szerepel" - mondta korábban a kampányfőnök. Aha. Most tessék elképzelni a tizenórákat repülő amcsi kampányszakik fejét, amikor ezekkel a számokkal szembesülnek. Figyelem: a győztes animgif ábrázolás jövőre akár Prima Primissima-díjat kaphat.

Az LMP-nél gyengébb szervezeti állapot

Az  ezres tagságú Lehet Más a Politika 2012 tavaszán több kérdésben próbált népszavazást kicsikarni. Ők négy hét alatt 160 000 aláírásig jutottak, igaz, ezek közül csak kb. 135 ezer volt érvényes. Ez azért mégis több, mint a 97 ezer.

A szoci háttér hiánya

Korábban az MSZP 400 ezer aláírást szedett össze, igaz, több hónap alatt. A szocialistáknak állítólag 30 ezer tagja van, ha ők csak a szűk családdal aláíratták volna az íveket, Bajnai már nem itt tartana.

Előz a DK "Molnár Csaba adatai szerint a Demokratikus Koalíció jelenleg 8 ezer párttaggal és 110 ezer regisztrált szimpatizánssal rendelkezik, és a párt mind a 106 egyéni választókörzetben, valamint 830 településen van jelen." Ehhez képest Bajnaiék ugye a 31 jelöltjük kiválasztásával is egy hónapig vacakoltak. Az MSZP pedig a Bajnainak átadott körzetekben az Együtt amatőr hibái miatt  már most is tűzoltásra készül.

A helyzet már a szociknak is kellemetlen: a 200 tagú PM (ejtsd: LMP-szakadárok) lógója az övékével egy méretben jelenik meg a plakátokon. Mint a fentiek mutatják: Bajnai (is) többet visz a MSZP-től, mint amennyit hoz.

Közzétéve: 2013. december 17. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr735808973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása