Spíler

Molinó és hungarocell

Közzétéve: 2013. november 04. Szerző: OriginalSpíler

Molinó és hngarocell.png

Az október 23-ai közös ballib ünneplés totális kudarca óta próbálkoznak a ballib pártok és a ballib média, hogy valahogy újra visszavegyék a politika tematizálását Gyurcsány Ferenctől. Mindezt csak súlyosbította a bajai videóhamisítás kirobbanása. Bajnai Gordon és a PM-esek azonban fáradhatatlanul kaparásztak. Ennek az impotens radikalizmusnak a megnyilvánulása volt csütörtökön az, hogy Tordai Bence (PM) és Barabás Richárd (nem-Bajnai-gárda majd PM) két aktivistája kifeszítettek a Lánchíd tetejére egy molinót, amelyen az állt: „Viktor! Magyar vagyok, de nem fideszes!” Utalva ezzel a miniszterelnök ünnepi beszédére, amelyben szerintük Orbán Viktor kirekesztette a nemzetből a nemzet nem fideszes részét, vagyis úgy a kétharmadát.  Persze magából a beszédből még egyetlen Együtt-PM-Szoli-Milla-HaHa politikusnak sem sikerült konkrétan idéznie, hogy pontosan mely sorok következtében lett kisebbségi komplexusuk. Azonban megszokhattuk már legalább 2002 óta, hogy Orbán minden egyes beszéde mérföldkő. Minden egyes beszédével átlép egy bizonyos határt. És amikor átlépi azt A Bizonyos Határt, akkor egy valamire való Értelmiséginek illik megszólalnia. Mert átlépte azt A Bizonyos Határt.

Na de mit kell ilyenkor csinálni?! Persze azon kívül, hogy a telesírni a hvg.hu-ÉS-Mancs-Népszabi tengelyt. Ezt jó ha szakértők is  elmondják, hogy a beszédnek konkrétan semmi értelme nem volt, de azért a háborús a retorika… és hát ugye itt az ország kétharmada ki van rekesztve. Bizony.

Fel kell kerekedni és molinót kell gyártani. Így-így. Mindezt lehetőleg úgy, hogy valamilyen rendőri szerv is belekapcsolódjon a tüntikébe. Hogy jól látható legyen: itt bizony épül a rendőrállam és a diktatúra, jogállam meg egy gramm sincs. Mit nem adnánk ha lenne nekünk is egy kilőtt szemünk?! Sajnos nincs. Bizonyára véletlenül. Nem túlságosan új politika ez, a Jobbik-Magyar Gárda vonal ugyanezt csapatta évekig, egészen jól működött. De ezt tolja a PM is a Parlamentben, csak Házelnök Úr egyszer hívathatná már az őrséget, de valahogy ez sosem akar összejönni. Ahogy Ádernél sem jött össze. És még ezeket a szerencsétlen székházfoglalókat se ítélték el. Oda a rohadt jó médiageg. Na de majd hátha most, felmászni a Lánchídra és addig ott ülni a sodronyokon, amíg nem jön a tűzoltóság, majd büszkén belemondani a kamerába a rendőri igazoltatáskor, hogy „igen, mi csináltuk” kő kemény gyerekek vagyunk és most aztán megmutattuk a diktatúrának. Azt csak mellékesen jegyezném meg, hogy mennyire bátor dolog egy ilyen akciót hajnalban véghezvinni, mert ha ezt mondjuk a reggeli-esti csúcsban csinálták hőseink, valószínűleg abban az esetben az Együtt Budapesten is a parlamenti bejutási küszöb alá süllyed, nem csak országosan.

Azért arra nem kicsit lennék kíváncsi, hogy ki választotta ki a helyszínt. Mert tökéletes volt. Budapest jelképe, a Duna legszebb hídja. A lehető legjobban szimbolizálta, hogy mennyire nincsen semmilyen mondanivalótok se Magyarországról se a világról. Mert a Lánchíd ugye nem csak hogy a legszebb híd a Dunán, hanem Pest-Budán az első is volt. Ami annak köszönhető, hogy Széchenyi István hosszas viták után maga vette a kezébe a magyar modernizáció ügyét. Mert miután beleunt a csajozásba és erasmusozott egy jót közben szépen benőtt a feje lágya és úgy gondolta, hogy amit látott Nyugaton azt szépen megvalósítja itthon. Megírta a Hitelt, a Világot és a Stádiumot. Mert volt mondanivalója és volt terve arra vonatkozólag, hogy mit is kellene kezdeni az országgal. Nem azon rinyált, hogy „jaj, itt nincsen elég pénz” meg „nincsen elég szakember”, meg „nincsen elég progresszió” csak a magyar ugar. Hanem adott és épített a saját vagyonából. Belenyúlt a saját zsebébe. A mai napig nem értem, hogy hogy van az hogy a legutóbbi két baller kormányfőtől, akik milliárdosok még soha ebben az életben nem kérdezte meg egy újságíró sem, hogy a privatizáció során "elvándorolt" állami vagyonból ugyan nem szeretne valamicskét visszaforgatni? Ha olyan súlyos a gyermekszegénység ugyan Bajnai Gordon miért szakértői és miért nem segélyező alapítványt csinál. Csak azért kérdezem, mert Széchenyi például pontosan ezt csinálta. És ezért ő a legnagyobb magyar.

Rátok viszont srácok meg a nagy válságkezelőre senki sem fog emlékezni. Mert nincs egy darab új gondolatotok sem. Ezért nem marad majd más utánatok, csak molinó és hungarocell.

Közzétéve: 2013. november 04. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr745808956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása