Spíler

Gyurcsánynál az előny

Közzétéve: 2013. október 23. Szerző: OriginalSpíler
Gyurcsánynál az előny.png
A mai összellenzéki produkciót nézve újfent világossá vált mindenkinek, mi is az a Gyurcsány-dilemma a baloldalon. Se vele, se nélküle. Se kiköpni, se lenyelni. Egyetlen karakter van jelenleg a baloldalon, aki hihető, reális, átélhető célokat képes megfogalmazni választóinak, és az nem más, mint Gyurcsány Ferenc. Túlmozgásos, beszéde hektikus, gondolatai töredezettek, de ő az egyetlen, aki hisz abban, amit mond. Mindenki másnak statisztaszerep jutott ma is.
A többiek felléptek egy szimbolikus helyszínen lévő színpadra, és makogtak egy sort az összefogás szükségességéről. Erőtlenül Ungártól Fodorig, Bokrostól Mesterházyn át Bajnaiig. Az október 23-ai összellenzéki tüntetés egyetlen aktora megint Gyurcsány Ferenc, aki rendesen odapiszkított annak a szövetségnek az asztalára, ahol ő is egy széket követel magának. Ennek jegyében az ünnep nem is ünnepelés volt, hanem baloldali kampánynyitó.
Távol álljon tőlünk a glasszékesztyűs értelmiségi finnyogás, de egy szimbolikus helyszínen egy szimbolikus ünnepen illene pár szót ejteni az ünnepről is. Megértjük, hogy a baloldalnak ambivalensek az érzelmei az '56-os forradalommal és szabadságharccal kapcsolatban, de pár szót érdemes lett volna a történetre vesztegetni. Azonban ezzel egyik felszólaló sem bíbelődött. Nem is volt a beszédekben semmi felelmelő, semmi önmagán túlmutató. Régi, Orbán-ellenes szlogenek más-más szereplőkkel előadva, erőtlen bajnaista makogás az összefogásról és a korszakváltásról. Választó legyen a talpán, akit ez lázba hoz.
Gyurcsányért azonban ma is élt-halt a tömeg. Ő jó eséllyel csak azért kapaszkodott fel a színpadra, hogy a legnagyobb baloldali választói közönség előtt mondhassa bele a mikrofonba: újra kell nyitni a szövetségkötést, összefogás kell, és egy vezetője legyen az ellenzéknek. Finoman talán arra is utalgatott, a vezérürü szerepére ő az egyedül alkalmas.
A DK-s tömeg itta a szavait, és a tömeg felheccelésével Gyurcsány nem csak megnehezítette az őt követő Mesterházy dolgát, hanem egyúttal arról is gondoskodott, kínos helyzetbe hozza. A legkeményebb klubrádiós-összefogós-drágabolgárúrral mindent kitárgyaló DK-keménymag szabályosan leskandálta a legnagyobb ellenzéki párt elnökét a színpadról, azt kiabálva, hogy "összefogást, összefogást". A korábban már máshol szintén ellőtt, bemagolt panelekkel operáló Mesterházy ugyan nem hagyta szó nélkül a gyurcsányi javaslatot és visszaszólt egykori főnökének, de a showt már nem tudta visszalopni tőle.
Október 23-án a baloldalon egyetlen csatár volt a pályán, és az egyes mezt ismételten Gyurcsány Ferenc húzta magára.
Közzétéve: 2013. október 23. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr825808949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása