Spíler

Magyarország nem ilyen baloldalt érdemel

Közzétéve: 2013. október 20. Szerző: OriginalSpíler

Magyarország nem ilyen baloldalt érdemel.png

A bizonyítékok arra mutatnak, totálisan összeomlott a bajai csalás-vád. A hvg.hu-n csütörtökön publikált videó három nap hitelességi próbát sem állt ki.

Baja vált a baloldali kampánylaboratórium terepévé. Az egyesült poszkommunista baloldal felsrófolta a tétet, és kikiáltotta: aki Baján nyer, az nyer 2014-ben. Annak rendje és módja szerint elcsattantak a kampánypofonok, előkerült a választási befolyásolás, a csalás vádja, a vesztegetés a szavazatokért. A hipszterolib sajtó összefogva a posztkomcsi nyilvánossággal egyként harsogta: a Fidesz semmitől sem riad vissza. Ha kell, elcsalja egy magyarországi kisváros jelentéktelen körzetét is, csakhogy presztízsből megőrizze a székét.

Felháborodott Facebook-kommentekben diktatúrázott az egyszerű DK-stól a munkásőr-hagyományokat ápoló MSZP-sig a karácsonyista PM-es, és a tisztességes jobboldali is úgy nyitotta ki az internetet, hogy kétkedve viszolygot mindattól, ami Baján állítólag történt. Olyan nagy volt a csalás hangereje, hogy felülírt mindent, józan észt és rációt egyaránt: azt gondolták sokan, a Fidesz elvesztette a szüzességét ezügyben, és teljesen hasonlóvá vált a választási csalásokban évtizedes rutinnal bíró MSZP-hez.

Most azonban már bizonyíték van arról, hogy a csalás-vád előre kitervelt színjáték volt, szorosan illeszkedve Bogád Zoltán egykori indexes, stophu-s újságíró, jelenleg Együtt2014-lángoszlop téziséhez, miszerint "minden technikát ki kell próbálni".

A Blikk mai értesülései helyreteszik a kizökkent világot: a bulvárlap úgy tudja, a hvg.hu által nyilvánosságra hozott videót az MSZP Jókai utcai pártközpontjában rendelték meg: ott arra kérték a szereplőket, játsszák el, milyen lenne, ha a Fidesz lefizetné a bajai cigányokat, és tűzifát ígérne nekik a szavazataikért.

Nem volt véletlen, hogy a 444.hu és a cink.hu szerzői is kérdéseket fogalmaztak meg a videóval kapcsolatban. Eleve nagyon gyanús, ha valaki konspirálva bizniszel, és annak videós nyoma van. Ugyanígy furcsa volt, hogy Józsiztak egy más nevű embert a saját házában, aki vendégként érkezett önmagához - már a videó szerint. Tehát a videót már a kikerülése után erős szkepszis lengte körül, ez azonban nem szegte kedvét a baller propagandista-szakosztálynak: szórták a videót mindenhol a neten, mondván megvan a bizonyíték az aljas fideszes húzásokra. A jobboldali közönségnek ezek után jogos elvárása lenne, hogy ugyanezek a felületetek ugyanekkora terjedelmeben számoljanak be arról: a baloldali csalás-vád nemhogy megbukott, de a baloldal koncepciózus, megrendezett videóval akarta lejáratni politikai ellenfeleit a haszonszerzés érdekében.

A jobboldali csalás-vád tehát a múlté. Három nap elteltével a szereplők a saját szavaikkal hiteltelenítik a vádakat. Egyben fellebbentik a fátylat arról, milyen kampánytechnikákra számíthatunk a werberista baloldaltól, Bogád Zoltántól, aki "minden technikát ki kell próbálni" felütéssel maszkírozza a naiv és jószándékú liberális tollforgató képét. Mostantól világos, hogy erre, a balos hazugságdömpingre kell készülnünk.

És az is világos most már minden jóérzésű magyar számára, hogy Magyarország ettől jobb, és tisztességesebb baloldalt érdemel.

 

Közzétéve: 2013. október 20. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr85808948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása