Spíler

TOP 5 baloldali vélemény Bajnai szobordöntéséről

Közzétéve: 2013. október 01. Szerző: OriginalSpíler

TOP 5 baloldali vélemény Bajnai szobordöntéséről.png

A vasárnapi Szolidaritás által szervezett szobordöntögetés olyan jól sikerült Bajnaiéknak, hogy a baloldalon elhatárolódási verseny indult el. Szemezgettük a legjobbak közül:

1. A demokratikus ellenzék közös felelőssége és feladata, hogy 2014 tavaszán leváltsa Orbán Viktor kormányát és helyreállítsa a jogállamiságot. Ennek a történelmi feladatnak sokféle módszere, de csak egyféle eszköze lehet, az pedig nem a szobordöntés, hanem a választás."

Schmuck Andor, a Szociáldemokrata Párt elnöke  

2. Nem tetszett, egy demokráciában a kormányt nem ledönteni, hanem leváltani kell."

Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója 

3.  Jó, akkor én írom le először: egy élő emberről mintázott ál-szobrot összetörni, az illető letört fejével vonulni, feldarabolt testét szétszedni - az nem olyan dolog, amit szívesen látok, pláne nem azonosulok ilyesmivel. A legyek ura, karóra tűzött disznófej, megvan? Viselkedjetek már ember módjára, a rohadt életbe."

Ceglédi Zoltán, a Republikon Intézet elemzője 

4. Mi ez az elfogadhatatlan trágárság, alpári stílus, ostoba szobordöntés? Bajnai mit keres itt és miket mond? Persze tudjuk, normális mondandóval nem lehet bekerülni a hírekbe, ezért sokan azt gondolják, hogy le kell menni kutyába... De ennyire?"

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt ok elnöke 

5.  A tegnapi akció minden eddigi elképzelést alulmúlt."

Schiffer András, az LMP társelnöke 

+1. Mi is részt vettünk."

Török Zsolt, az MSZP szóvivője 

Bréking: Bajnai Gordon is elhatárolódott saját magától: 

„Világossá tettem, hogy azt sem tartom helyesnek, hogy azt a szöveget, amit ott Dopeman elmondott, nagyon sokakat, engem is taszított, nem odavaló volt. Ami pedig a szobordöntés után történteket illeti, nagyon messze van attól az ízlésvilágtól, amit én képviselek."

 

 

Közzétéve: 2013. október 01. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr805808930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása