Spíler

Bajnai saját mítoszát döntötte le

Közzétéve: 2013. szeptember 30. Szerző: OriginalSpíler

Bajnai saját mítoszát döntötte le_1.png

A Szolidaritás vasárnapi rendezvényével sikerült a rendszerváltás óta eltelt időszak legocsmányabb politikai performanszát összehozni. Itt tulajdonképpen véget is érhetne ez a cikk.

Ha viszont túllendülünk az őszinte megdöbbenés első hullámain, akkor érdemes összegereblyézni milyen tanulságokat rejt magában egy olyan esemény, melynek fénypontja a hungarocellből készült Orbán Viktor szobor ledöntése és meggyalázása volt… Ugye milyen vicces?

Kezdjük bemelegítésként néhány aprósággal. Nem igazán jellemző a diktatúrákra, hogy a rendszer ellen tüntetők rendőri biztosítás mellett, teljes nyugalommal, önkéntesen állítják fel a diktatúra szobrát, amit 10 perccel később röhögcsélve ledöntenek. De nevezzük ezt apró logikai bukfencnek. Az viszont már súlyosabb érv, hogy egy demokratikus választáson induló párt az ellenfél jelöltjével ilyet nem csinál. Még viccből sem.  Ha máshol ilyen történik, annak nagy eséllyel lemondás a vége. Jó példa erre Mart Laar észt miniszterelnök esete, aki poénból ellenfele fényképére lövöldözött egy baráti összejövetelen. Neki ez a móka az állásába került.

Van amivel nem viccelődünk!

A tüntetők miután ledöntötték, megrugdosták, szétszurkálták szobrukat, azt a Terror Házához vitték. A balosokon morális szempontokat számon kérni bár meddőség, de mi mégis megtesszük: a Terror Házát, amely egy valódi diktatúra, valódi áldozatainak állít emléket egyszerűen nem lehet olcsó politikai irónia eszközeként felhasználni. Mert tudni kell hol a határ. Ezek után ne csodálkozzon senki, ha saját támogatóik és politikai szövetségeseik kezdenek el öklendezni az akció láttán.

Ki ül a gázrezsón?

Bajnai Gordon vasárnapi szereplésével végleg lemondott a miniszterelnöki ambícióiról. Ehhez ugyanis a baloldali bázison túl (ahol nem áll jól!) a bizonytalanok egy jelentős részét is meg kéne szólítania. Vasárnap viszont – ahogy Gyurcsány javasolta neki – ráült a gázrezsóra és látványosan leszarva a nyugodt erőre vágyakozó szavazókat harcos retorikával és hungarocellszobor döntögetéssel fordult a hardcore balosok felé, ahol viszont egyre nagyobb a tülekedés.

Kampányguru, hagyjuk már…

Szigetvári Viktor, az Együtt 2014 kampányfőnöke ismét bebizonyította, hogy a kampányguru kifejezés esetében inkább csak költői túlzás. Azzal, hogy főnökét engedte szerepelni a Szolidaritás rendezvényén, egy csapásra ledöntötte a higgadt, szakértő Bajnairól szóló mítoszt.  De érthetetlen az is, hogy a legyen vége a forradalomnak, térjünk vissza az európai normákhoz kezdetű kommunikációs paneljeit Gordon egy csapásra sutba dobva fülkeszabadságharcról beszél.

…és záróakkordként Dopeman, a szabad szellem

Aki betartva a pártutasítást a szövetséges MSZP szidását diszkréten kihagyta számából. A nőverésben egyébként expert Dopemant  biztosan lelkesen megtapsolta a nők jogaiért harcosan kiálló PM-es Szabó Tímea is.

Harmadik félidő

De akkor lássuk a hétvége gólösszefoglalóját. Nem kell Puhl Sanyi bának lennünk, ahhoz, hogy kijelentsük: ez bizony óriási öngól. Talán Durica lőtt ekkorát utoljára. Bajnainak most sikerült felhergelni a jobbos tábort, Mesterházy is biztos javított a mutatóin, ráadásként pedig Bajnai, a remény embere mítoszát saját maga döntötte le és zúzta porrá azon a szomorú vasárnapon.

Közzétéve: 2013. szeptember 30. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr695808929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása