Spíler

Rush to the cinema!

Közzétéve: 2013. szeptember 27. Szerző: OriginalSpíler

Rush to the cinema.png

A sporttörténet egyik legizgalmasabb párharcát vitte Hollywood a mozikba. Ez külön örvendetes amiatt, hogy nem valamelyik amerikai versenysorozat, hanem a Forma-1 szolgáltatta az alapanyagot. Ha valaki szereti a sportágat, kár lenne kihagynia az eddigi legjobb autóversenyes filmet!

Kemény fába vágja a fejszéjét az a rendező, aki sportfilmet akar csinálni.

Kemény fába vágja a fejszéjét az a rendező, aki hiteles életrajzi filmet akar csinálni.

James Hunt és Niki Lauda története a Forma-1 egyik legizgalmasabb szezonját hozta magával 1976-ban. Az egész történet jó nőkkel és gyors kocsikkal szinte könyörög a megfilmesítésért. Azonban tudjuk, hogy a való élettel felérő sportfilmek ritkán ugorják meg a szintet. (Egyik kivétel, másik kivétel.)

A Rush-ra szerencsére nem igaz, a jó alapanyagból jó filmet is raktak össze. A film dinamikája jó, sikerült eltalálni a versenyjeleneteket (iszonyat nagy riszpekt érte Anthony Dod Mantle-nek), amit például egy focis filmben mondjuk jobb is kihagyni, mert a vásznon úgysem működik, itt meg a futamok jobbak, mint a TV-közvetítés. Jó tanács minden filmhez, de ehhez különösen: érdemes eredeti szinkronnal nézni! A nyegle angol Hunt és főleg az osztrák Lauda hangja miatt megéri, szórakoztatóak mindketten.

A szereplők kapcsán elsősorban ki kell emelnem két hölgyet: Olivia Wilde-ot, s plátói szerelmemet, Natalie Dormert. Vállalom, ha ez szexista, de már kettejükért is beülnék bármilyen filmre. Egy ehhez hasonlót pedig bármikor fel tudnak dobni, s igazából kötelező is, hogy szerepeljenek jó nők a Ferrari meg a McLaren kocsik mellett. Ha hibát akarok felróni, akkor a magánéleti szála a filmnek semmiképp nem hiteles, s nem is a legjobban eltalált, az én ízlésemnek erőltetett.

A két főszereplőt jól választották ki: a playboy és a vérprofi. Chris Hemsworth-ről most se tudtam meg mondjuk milyen színész, mert bár többet kellett teljesítenie, mint a Thornál, azonban kicsit olyan Robert Downey Jr-érzésem volt vele kapcsolatban. Mármint Robert Downey Jr csak Robert Downey Jr-t tudja eljátszani. Daniel Brühlről azonban tuti hallani fogunk még. Nem tudom honnan kapták elő ezt a srácot, de az utóbbi időben már nem az első nagyon tehetséges német színész.

A Rush végre egy komoly sportfilm, ami messze nem csak a benzinvérűeknek nézhető. Van benne szex, varázslat és padlóig nyomott gázpedál. Úgyhogy nyomás a mozikba!

Közzétéve: 2013. szeptember 27. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr865808926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása