Spíler

A feminizmus, mint lelki igény

Közzétéve: 2013. szeptember 13. Szerző: OriginalSpíler

A feminizmus, mint lelki igény.png

Munka, karrier, magas fizetés, autó- és repülővezetés, csapszerelés, polcfelfúrás és társai. Persze, nőként majd megoldja, mert minek ide egy férfi? Majd ő, aki kemény, aki kiáll magáért és nőtársaiért, aki megvédi még azokat a kis gyenge férfiakat is… Majd ő megmutatja, hogy mindent jobban tud, ért, tesz, mint a férfiak.

Közben – titkon – keresik az igazi férfit, de a folyamat során valahol éppen ebben a kettős harcban tűnnek el az igazi nők a társadalom porondjáról. (Léteznek, de lassan kisebbségben). Mindkét oldal azon panaszkodik, hogy nincsen „igazi” egyed a másik oldalról. De közben az igazi tulajdonságoktól mélyen legbelül legtöbbjük fél. Hiszen akkor ahhoz fel kell adni a marha nagy függetlenséget, önállóságot, menő egyedüllétet.

Meg van lepődve a csaj, hogy nem engedik előre, hogy végignézik, hogy a fülén is táska lóg, és nem segítenek felvinni egy lépcsőn… De ha véletlen odalép egy férfi segíteni, rögtön kikéri magának, ő nincs rászorulva arra, hogy neki holmi férfiak segítsenek… Elég erős, edzett, meg egyébként is, hogy majd ő ezt megoldja..

Pedig lelke mélyén minden feminista csak normális, klasszikus nő szeretne lenni. Nem szereti, hogy egyedül cserél kereket, hogy megszereli a csapot, és felcipeli a bevásárolt dolgokat. Vágyik arra, hogy legyen mellette egy férfi, aki társ és nem rabszolga vagy úr, aki partner. Aki értékeli a munkáját, megbecsüli, imádja, rajong érte, nőként. És örömmel cipel mellette bármekkora terheket.

Van egyenjogúság. Csak mindkét félnek éreznie kell a másik iránti tiszteletet. És mindenkinek a saját térfelén kell játszania. Ma már nem várják el a férfiak, hogy rabszolga legyen a feleségük, barátnőjük, de azt igen, hogy nőként, anyaként, családösszetartó erőként működön egy kapcsolatban.

A munkaerőpiac is ma már megbecsüli a nőket, hiszen bizonyított tény, hogy pénzbe is mérhető a nők jelenléte egy projektben, jól jönnek a kiegészítő energiák, más szemléletet, gondolatokat, ötleteket visznek bele egy adott feladatba.

Merjenek igazi nők lenni! És akkor lehet, hogy a környezetük is meghálálja!

Segítsünk ezeknek a feminista harcosoknak megtalálni párjukat és a kiegyensúlyozott életet, egyedül vagy munkával. Ismertessük meg velük az érzelmek varázsát. Kezdjük máris egy rajzfilm-betétdallal, lehet, nem volt szegényeknek gyerekszobája.

Közzétéve: 2013. szeptember 13. Szerző: OriginalSpíler

A bejegyzés trackback címe:

https://spiler.blog.hu/api/trackback/id/tr555808915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzászólások

komment hozzászólás
süti beállítások módosítása